Fitness oprema | Cardio | Strenght | Matrix

Rower | Fitness oprema Beograd

The Finest Veslački iskustvo iz vode

U Matrik, verujemo da je dobro neprijatelj veliki. Dakle, kada smo pogledali naš veslač u 2012. i otkrio da je samo dobro, otišli ​​smo da radimo sa ciljem da se stvori jedinstvenu veslanja iskustvo. Znali smo da veslanje su u skoro 20 godina evoluirao od pokretanja našeg originalnog stacionarne veslač, kreće u multi-modalitet kola, Sport klub kardio sprata, specijalnim odeljenjima veslanje i elitne sportskim objektima za obuku. Bilo je do našeg dizajnerskog tima - mešavinu industrijskih dizajnera, inženjera i specijalista proizvoda - da stvori moprimac koji je služio sve ove različite aktivnosti, bez kompromisa.

Slušaj, uče, iskustva

Počeli smo od uranjanje glavom napred u raznolikom iskustvo modernog veslanja, u interakciji sa korisnicima, intervijuišući vlasnike klubova, rad sa instruktorima i posmatranje zatvoreni veslanje u širokom spektru mesta. Jedan od naših stručnjaka proizvoda i zaradio svoj sertifikat veslanje instruktora. Odmah smo otkrili da bi klase sa flotom od veslača Fan-otpora koje deluju unisono biti preglasan. Dok su tamne sredine klase obezbedio potpis vežbe iskustvo, takođe je konzola teško pročitati. U multi-modalitet kola, izgledalo je da je većina veslača ne gradi jaka ili dovoljno pametan za stalni tok korisnika kreću kroz brzinom i intenzitetom. Se na opštim kardio sprata, veći korisnici borili da u potpunosti prošire svoje noge ili naći udoban stisak na dršci. Čak smo posetili lokalni univerzitet i ušli u isti rezervoari za vodu kolegijuma sportisti koriste da razume njihove potrebe za obukom i snimanje osećaj koji je bio bliže realnom veslanje nego bilo šta drugo. Kada naš dizajn tim je u potpunosti uronjen u iskustvu veslanja, nešto posebno počeli da dolaze u život.

Izmenjen izgled od poda gore

Počeli smo ponovnim inženjering okvir, uporno odbijajući da smanji čak i najmanji ugao - to mora biti puna čelika izrade. Samo temelj premije čvrstog čelika može da smanji vibracije, primi veće korisnike i da se suprotstavi intenziteta multi-modaliteta kola i ozbiljnog atletskom treningu. Sledeće, naš dizajn tim odbaciti ideje bučnim sistema otpora ventilator ili curenja sklone sistemu otpor vode koja ne može promeniti. Umesto toga, oni su razvili brušenog aluminijuma zamajac sa sistemom magnetni otpor najmodernije koji je nečujni, izdržljiv i precizno podesiti da se otpor napredovanje trenutak i lako. Eliminisanje ventilator takođe značilo da je naša veslač može imati manji uticaj bez žrtvovanja performansi, a mogla bi se podići i valjane radi lakšeg preuređenja u kola i na kardio podu. Za sedište - Možda je najvažnija interfejs između korisnika i mašine - naši industrijski dizajneri vodio kroz brojne skice i rendering i različitih materijala. U vreme, oni su otkrili idealnu ergonomski oblik i sedište visinu da primi veliku raznolikost u ljudskom obliku, dok i dalje prave ulazak i izlazak glatka i stabilna.

Uživanje je u detaljima

Iz ovih snažnih početaka, dizajnerski tim je nastavio da zamišljeno preraditi svaki detalj koji čini našu moprimac radost za korišćenje. Konzola je morao da bude samo-povered sa ne više od malog back-up baterija, tako da klubovi i studija može da stane na moprimac nigde, a naš tim dodao ekran sa pozadinskim osvetljenjem koji je lako videti iu tamnim okruženjima klase. Oni su takođe stvorili intuitivno sistem programa brzo tastera da je laka za pristup trčanja, udaljenost veslanje i programe obuke intervala visokog intenziteta čine. Naši industrijski dizajneri onda istražiti više iteracija na dršci dok su pronašli savršenu kombinaciju: dovoljno širok, tako da korisnici bilo koje veličine mogao dobiti udoban stisak; dovoljno jaka, da se suprotstavi tvrdi upotrebu; a da ipak dovoljno lagane, tako da ako se vrati pukao tokom intenzivnog treninga, ne bi oštetiti Rover konzolu. Pogodili su sve ove marke i ponovo premašio očekivanja tako što naša nova drška unazad kompatibilan sa našim originalnim veslač kao dobro. Za sistem magnetnog otpora, počeli smo sa 15 podešavanja otpora i prefinjena da samo 10 kada specijalista naš proizvod je primetio da su neki od nižih nivoa ne pružaju tečnost, u skladu osećaj, dok bi neki od viših nivoa put previše pritisak na donji deo leđa. Iako može izgledati kao najmanji stvari, naš tim pojačan oblik izbor otpora dugmeta i dodao lako za čitanje brojeva za on-the-fli prilagođavanja. Čak su posebnu pažnju posvetili pete čaše, razvoj pametnije trake i obeležavanje koji će dovesti u red ulazak i izlazak u više modaliteta kola. Ipak, naš dizajn tim se nije tu zaustavio - oni redizajniran pokrov za lak pristup usluga; dodali su od nerđajućeg čelika trake za aluminijumske jednošinca radi lakšeg čišćenja i izdržljivosti; i oni rafinirani svaku liniju dok naš veslač izgledao je kao pozitivno novim korisnicima kao što je bio profesionalnog kvaliteta iskusnim veslača.

Potvrđivanje dobar dizajn

Kada je naš elegantan novi dizajn je skoro završen, naš tim je iznad i izvan očekivanja kroz izradu jedinstvene dijagnostičkih mašina da testiramo moprimac. The Rover morao da uradi više nego jednostavno "oseća" pravo, a inženjeri su otkrili nove načine da nijesmo ranije nematerijalne aspekte unutrašnjeg veslanje. Kada smo konačno zadovoljni sa svakim glatkom, tečnosti, nečujni pokret, naš dizajnerski tim povukao i video da su to uradili. Oni su stvorili moprimac koji bi mogao poslužiti svaku potrebu na kardio podu, u specijalnim odeljenjima, kao deo multi-modalitet kola i u elitnim sportskim sredinama obuke. Možda je najbolje od svega, naš novi dizajn je bio i funkcionalan i dovoljno izdržljiv da služe sve te različite potrebe, iz dana u dan, iz već godinama koje dolaze.